Stempelkander
Den perfekte kaffe til den hyggelige morgen.
Nogle gange vil man gerne dedikere lidt mere tid og hygge til sine rutiner. Derfor mener vi at kaffe brygget med en lækker stempelkande er den perfekte brygge metode til weekenderne.
De bedste stempelkander
Som brygge metode giver stempelkaffe det bedste udbytte af kaffebønnerne og da de fleste kaffebønner gør sig godt i stemplet, er det en rigtig god allround brygge metode.
Ulempen er dog at, det grove metal filter på stempelkanden tillader de mindste kaffe partikler at slippe igennem som kan givet en lidt grumset oplevelse.
Heldigvis er det kommet en masse nye og lækre stempelkander på markedet med langt bedre filtre. Det er derfor vi her udelukkende benytter ESPRO som har patenteret et Micro filter til stempelkanderne, de er designet i et tidsløst design og elevere virkelig smagsoplevelsen.
Når du har anskaffet dig en god stempelkane er det essentielt at bruge god kaffe. Derfor kan du her skrive dig op til vores suveræne kaffe abonnement, hvor vi kun sender de bedste kaffebønner og tilbehør direkte til din dør, hvert måned.
Efter vores mening er disse to stempler, absolut toppen af hvad stempler har at tilbyde til kaffebrygning.
ESPRO P3
ESPRO P7
Sådan brygger du stempelkaffe
Nu hvor du ved hvilket stempel du skal benytte og måske har besluttet at være med på næste måneds Bønne-kasse, så er det vigtigt at du også kan brygge den helt perfekt! Derfor kommer der her en hurtig 6. step guide til den perfekte stempelkaffe.
1. Kværn dine friske kaffebønner medium groft. Dette gøres for at få mest smag ud af bønnerne, ved at få de æteriske olier med i processen.
2. Vej kaffen af – Det optimale blandingsforhold for kaffe og vand er 6-8 gr kaffe pr 100 ml vand. Derfor vejer du af så det er tilpasset størrelsen på din stempelkande, eksempelvis 33 gr. kaffe til brygning i en ESPRO P3.
3. Bring vandet i korrekt temperatur
Da kaffe kan blive skoldet og miste smag er den optimale temperatur for kaffen er mellem 91 og 95 grader. Nemmest er det at koge vandet i din fortrukne elkedel og så vente 1-2 minutter til temperaturen er faldet ned.
4. vent i 4 toldmodige minutter
Tilføj vandet til kaffen I en cirkulær bevægelse og lad det trække i 4 minutter.
5. Skim kaffen og rør rundt
Når tiden er gået presser du kaffen ned med en ske. Der vil komme en masse gulligt skum, som vi gerne vil have væk da alle urenhederne og unødvendige bitterstoffer er samlet i det. Rør rundt en gang og lad nu kaffen trække i 1/2 minut.
6. Pres stemplet ned og nyd
Du er nu klar til at nyde en perfekt kop kaffe! Pres dit stemplet langsomt og ensartet ned og server med det samme